Меню сайта
Наш опрос
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2015 » Квітень » 19 » Тур, поїздка, відпочинок, екскурсія в Карпати "Колоритна Гуцулія"
20:13
Тур, поїздка, відпочинок, екскурсія в Карпати "Колоритна Гуцулія"

  

Колоритна Гуцулія

    6 днів / 7 ночей    

              2 - 7 серпня 2015р.               

 Карпати це країна в країні. Це розкішний колоритний край з талановитими і простими горянами, які зберегли свою неповторність, самобутність і сакральність впродовж багатьох століть. Щоб зрозуміти трішки всю унікальність цього гірського світу треба поглянути на нього із середини, заглянути у найтихіші куточки, де , здається час не має впливу , де він йде тихенько-тихенько, не заважаючи горянам творити свою вічну пісню життя...

1-й день:

Зустріч групи: ж-д вокзал м.Тернополя, Івано-Франківська або Яремче.

Виїзд на екскурсійний маршрут.

Косів – розсадник гуцульських талантів.

*Гончарство – виготовлення глиняного посуду і тепер відбувається за древньою технологією і потребою гірських жителів. Адже посуд є невідємною частинкою побуту людини. На мистецтво і вправність майстра спостерігаємо на майстер-класі у косівського гончаря.

      *Ткацтво - Одним з найдавніших і найпоширеніших видів традиційних ремесел було художнє ткацтво. Це мистецтво унікальне, неповторне, древнє і водночас вічно молоде. Горяни своєю творчістю та талановитістю зберігають і розвивають віками вміння прикрашати життя, розуміти справжню красу і гармонію.

Обід

Яворів – батьківщина багатьох талановитих горян, що відомі далеко за межами своїх Карпат.

*Ліжникарство одне з древніших гуцульських ремесел, яким займалися не одне покоління горян. Вівці були одним із найбільших багатств родини в не простих гірських умовах проживання гуцулів.  Вироби з овечої шерсті рятували гуцулів від холоду в зимовий період та лікували їх від багатьох хвороб, які виникали  в наслідок гірського вологого клімату. Про цілющі властивості гуцульського ліжника відомо з давніх давенМайстер-клас по виготовленні ліжників проведе для вас сільська майстриня, яка перейняла цю майстерність від своїх талановитих предків.  

Поселення в готель. Вечеря. Ночівля.

2-й день:  Сніданок

Похід в гори по території Чорногірського массиву: Гора Кострича (1586м) - вища вершина невеличкого гірського пасма, що простягнулося неподалік і паралельно з Чорногорою. Сходження починається на одному з найвищих в Карпатах Кривопільському перевалі, на висоті 961 м над р.м. Маршрут проходить в основному первозданним смерековим лісом. З вершини відкривається унікальна панорама на всі вершини Чорногірського пасма. Протяжність маршруту - 12 км. Тривалість переходу 7-8 годин.                                                                                                                           Повернення в готель. Вечеря.Ночівля.

3-й день:   Сніданок

Музей «Гуцульська вишиванка» - зібраний місцевою горянкою, поетесою Галинкою Верховинкою. Музей розповідає про древні традиції вишивання у  гуцульському одязі, побуті, самобутності та древністю сакральних знань горян. Надягнути на себе вишиванку якій 100-150 років - це незбагненне відчуття легкості, комфортності і простоти. Здається тут зупинилася вічність, вічність нашого буття...

Музей музичних інструментів зібраний  гуцульською родиною розповість про хоч не легке , та все ж веселе життя горян, їхні правічні традицій.           Повернення в готель. Вільний час.  Вечеря.Ночівля

 4-й день:   Сніданок

Поїздка на спецтранспорті на робочу полонину: тут можна побачити гуцульських овечок, побачити як виготовляють  натуральні сирні продукти, покуштувати сирних смаколиків із запашним гірським чаєм. Навкруг розкішні карпатські краєвиди, гірські вершини та мальовничі пейзажі.  (факультатив – 100 грн / особа)         

Повернення в готель. Вечеря.Ночівля.

5-й день:   Сніданок

с.Криворівня –  високогірне село, що розкинулось на двох берегах р.Чорний Черемош між високими карпатськими горами. Ця мальовнича місцина приваблює до себе усіх не байдужих до краси природи і колоритності місцевого краю. В свій час тут проживав І.Я.Франко, де навколишня краса надихала його на творчість. 

*церква Різдва Пресвятої Богородиці в селі Криворівня - одна з найстаріших церков на Гуцульщині. Феномен збереження церкви в історичних перепетіях залишається загадкою. Вона душа місцевих горян. Відвідування цієї церкви надає нам не тільки душевну рівновагу та спокій, але й повертає нас у минулі століття. Там було багато і радості і смутку – все вона бачила на своєму віку. Береже це у памяті своїй як духовну скарбницю , щоб ми, подорожні, зайшовши у неї  наповнились миром і спокоєм.

*музей «Хата-гражда». Місцеве не легке життя вимагало від горян особливої винахідливості у влаштуванні домашнього побуту. Тому деревяні фортеці для однієї сімї були звичайним явищем в гуцулів. Та побудова такого житла вимагала особливого підходу  з урахуванням обрядів, традицій та місцерозміщення. «Хата-гражда» - яскравий цьому приклад

*Сирні коники – мистецтво просте для горян, а невідоме для нас!  Сир – один із основних продуктів харчування горян. Тому він займає чільне місце у домашньому ремеслі. Коники , як іграшки ліпили дітям для ласощів і користі здоровью та  міцному зростанню поколінь. Сирними кониками ласували гуцули на забавай під келих доброго пива. Нічого не змінилось і сьогодні, все так як було і 1000 років тому… Майстер-клас по ліплені сирних коників у гуцулки-господині!                                                                                                                                                                                                             Повернення в готель. Вечеря.Ночівля

6-й день:   Сніданок

Прогулянка до деревяної гуцульської хати у якій проживав режиссер фільму «Тіні забутих предків» С.Параджанов. Він спав на деревяній лаві, встеленій ліжником, їв гуцульські страви:книші, бринзю, банош, кулешу – пізнаючи гуцульщину. І…  закохався у цей загублений у горах край.  У простих , роботящих горян із великою щедрою душею і не лукавим серцем. Наслухався їхній переказів про минулі часи та створив шедевр українського кіно , у якому показав гуцульщину із середини, із того глибокого сакрального світу, який гуцули зберегли впродовж багатьох віків. Відвідаємо цю господу, щоб душею торкнутися цього фільму.                                                                                                                                         Пізній обід.

М.Яремче: Гуцульський суванірний ринок.

Трансфер групи на ж-д вокзал м.Ів.Франківська або м.Тернополя.

Вартість туру на одну особу: 2 450 грн. (98 €)
Категорія проживання Поїздка         Харчування   Вхідні квитки Вартість туру
Готель **  -  *** 1 565 грн 780 грн 115 грн 2 460 грн

У вартiсть входить: транспортне обслуговування, екскурсiний супровiд, 2-х разове харчування  по програмi , 5 ночiвель, похід в гори,  г.Кострич, органiзацiйнi послуги, вхідні квитки в музеї та майстер-класи , страхiвка. 

       У вартiсть не входить:  Ж-д проїзд,   факультативи

"Любіть Україну, як сонце, любіть"

Просмотров: 907 | Добавил: Ігорович | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Ми у соц мережах
        
-
Контакти
natalija.drozd@yandex.ru
моб. +3800974621340
моб. +380994763217
дом. тел. (0352) 512923
-
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz